Hamilelik

Düşüklerin Sebebi Ne Olabilir?

Genetik hastalık problemleri, tekrarlayan düşüklerin en fazla görülen nedenleri arasındadır. Düşüğün en önemli belirtisi kasık ağrısı ve kan gelmesi ile kendisini göstermektedir.

Bulantı probleminin aniden kesilmesi de insanların akıllarına düşüğü getirmektedir. Anne ve baba adayının yaşı düşükte etkili olmaktadır. Gebelik döneminin 20’nci haftasından hemen önce ve bebek 500 grama ulaşamadan gerçekleşecek olan iki ya da daha fazla düşük durumlara, tekrarlayan düşük adı verilmektedir. Genetik sorunlara, düşüğün en önemli nedenleri arasındadır. Düşük, gebelik zamanının 20’nci haftasından sonra sona ermesidir. Hamileliğin en fazla görülecek olan komplikasyonu düşük olarak yer almaktadır.

Kasık Ağrısı Ve Kanama

Düşüğün ilk nedenleri arasında vajinal kanama problemidir. Bu sorun açık renkli bir kanama olarak yer almasının yanında vajinal salgılarla karışmış bir kanama olarakta yer alabilmektedir. Vajinal kanama saptanması durumunda hekime başvurmanızı öneriyoruz. Anne adaylarının genel olarak yüzde 70’inde, gebeliğin ilk dönemleri üzerinde lekelenme şeklinde ortaya çıkabilmektedir. Gebeliğin ilk haftaları içerisinde ortaya çıkacak olan lekelenmeler, embriyonun rahim içerisinde tutunması sırasında görülmektedir. Vajinal kanama sorunlarında kasık ağrısı ve krampların eşlik etmesi düşük nedenleri arasındadır.

Bulantıya Dikkat

Gebelik durumuna bağlı bulantı ve göğüs bölgelerinde gerginlik gibi bulguların bir anda kaybolması gebelik dönemlerinin sağlıklı devam etmediğini göstermektedir. Anne ve babaların yaşı, beslenme ve bazı hastalıklar da düşüğü tetiklemektedir.

Anne adayının yaşı ilerlediği zaman düzenli cinsel ilişkilerde bulunulmasına rağmen gebelik elde edilene kadar geçen süre uzamaktadır. En sık görülen düşük nedeni, fetusun gelişimi sırasında anormalliklerdir.

Op.Dr. Seval Taşdemir Cevabı:

Genetik olarak kan pıhtılaşması faktörleri (mthfr 667 ve faktör V Leiden mutasyonları testleri), T3, T4, Tsh hormon değerleri kontrol edilmelidir. Eğer rahim ağzında erken açılma oluyorsa 10-12. haftalarda rahim ağzına dikiş atılması (serklaj) işlemi yapılabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu