Dekorasyon

Doğallığın Belirlediği Dekorasyon Eğilimleri!

Doğallığın Belirlediği Dekorasyon Eğilimleri! Son yılların en yoğun eğilimleri arasında, ev ortamında oluşturulan çalışma alanları gelmektedir. Ayrıca seçilen yumuşak hatlar ile doğal formlar taş ile ahşabın bütünleştirdiği camın organik bir yapıda uygulandığı malzemeler almaktadır. Son zamanların moda eğilimlerinden biri de, israfın önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen geri dönüşümlü malzemelerdir. Senelerin değiştiremediği alışkanlıkların değişmesi ile eğilimler ortaya çıkmaktadır.

Doğallığın Belirlediği Dekorasyon Eğilimleri! Doğal tonlar ile doğal malzemeler ve el emeği göz nuru aksesuarlar, her zaman ön plandadır. Korona virüs sebebiyle artan bir diğer eğilim de evden çalışmadır. Son zamanlar çok fazla tercih edilen küçük mobilya gurupları ile aksesuarlar ön plana çıkmaktadır. Değişen renk havuzuna duvar kağıtlarının renk ve desenleri de eklenince ortaya çok şık mekanlar çıkmaktadır. Geçmişte yoğun olarak tercih edilen el emeği göz nuru işlemeler ile örtüler, pikeleri ile kırlentler ve diğer aksesuarlar, günümüz eğilimlerine renk kattı.

Zamanın Eskitemediği Eğilim: Doğallık

Geçmişte olduğu gibi bugün de eğilim olarak tamamen, doğallık ön plana çıkmaya devam ediyor. Doğallığı belirleyen ana unsur, yumuşak hatlardır. Doğal formlar doğal yapıyı belirler. Ahşap ile cam, organik malzemeler ile geri dönüşüm malzemeleri, doğallığı ön plana çıkaran ürünlerdir. Bunlar günümüz doğal eğilimleri içinde en fazla tercih edilen dekorasyon malzemeleridir. Teknolojinin gelişimiyle bu doğal eğilimleri daha da ön plana çıkarmak kolaylaşmıştır.

Doğal dekorasyonda renk seçiminde eğilim, koyu tonlara doğru gitmektedir. Ya yaşam alanlarındaki duvarlar üstünde ya da tüm ahşap ürünlerinde vintage veyahut ta retro tarzı dekorasyon birleştirilebiliyor. Grinin ve sarının canlı tonları, tüm yıl boyunca yapılacak dekorasyonlarda sıklıkla görülecektir. Aile fertlerinin birleştiği yaşam alanlarında, kullanılan renkler ve malzemeler önemli bir yer tutmaktadır.

Mutfak gibi tüm yaşam alanları, doğal malzemeler ile buluşmaktadır. Ahşap ile mermer ve taş gurupları arasında oluşan bütünlüğe, metal ve cam malzemeleri de eşlik etmektedir. Retro ve doğal formlar, beyaz ve grinin tonları ile yakalanmaktadır. Toprak tonlar, her zaman olduğu gibi doğal tasarımlarda yer alacaktır. Yumuşak, formların günümüz teknolojisi ile birleştiğinde ortaya çıkan tasarımlar, doğal dekorasyon trendleri arasındaki yerini alacaktır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu