Sağlık

Hastalıkları Tırnaktan Teşhis Etme Yöntemleri

 

Henüz ilerlemeden, hastalıkları tırnaktan teşhis etmek olanaklıdır. Pek çok hastalık için erken teşhis son derece önemlidir. Kişiler erken teşhis sayesinde hastalıkları kısa sürede önler. Hastalıkları teşhis etme noktasında tırnaklar oldukça önem taşır. Tırnaklarınızın yapısını ya da tırnaklarınızda oluşan değişiklikleri yakından takip ederek, pek çok hastalık ile ilgili önceden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kalın Tırnaklar Hangi Hastalığa İşaret Eder?

Tırnakların kalınlaşmaya başlaması, kişileri hemen önlem almaya itmelidir. Çünkü kalınlaşan tırnaklar mantar oluşumunun erken habercisidir. Mantar hastalığı insanlarda yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Ancak bulaşıcı bir durum olduğu için de önlem almak gerekir. Bu nedenle de ayak ya da el tırnaklarınızda kalınlaşma olduğu zaman mutlaka doktorunuza başvurun. Eğer mantar oluşumu söz konusu ise hastalık henüz ilerlemeden gerekli önemler alınır. Kalın tırnaklar mantar habercisi olarak kişilere hastalığın ortaya çıkmasında kolaylık sağlar.

Ayrılmış Tırnaklar Hangi Hastalığa İşaret Eder?

Ayrılmış tırnaklar, insanlardaki bazı vitaminlerin yeterince alınamadığı anlamına gelir. Bu nedenle de kişilere besin takviyesi yapması gerektiğini gösterir. C vitaminini yeterince alamayan kişilerde, folik asit eksikliğinde ve protein ihtiyacı karşılanamaması durumlarda; tırnaklarda ayrılma oluşur.

Ayrılmış tırnaklara sahip olan kişiler vitamin değerlerini ölçtürerek, hangi hastalığa sahip olduğunu ortaya çıkarabilir. Ayrıca ayrılmış tırnaklarda oyuk oluşumunun olup olmadığı da önemlidir. Çünkü oyuk olan ayrılmış tırnaklar, sedef hastalığının belirtisi olarak kendini gösterir.

Renk Değiştiren Tırnaklar Hangi Hastalığa İşaret Eder?

İnsanlar kimi zaman renk değiştiren tırnaklar gözlemleyebilir. Bu gibi bir farklılık gözlemleyen kişilerin mutlaka biran önce doktora başvurması gerekir. Çünkü kalp yetmezliğinin ilk belirtileri arasında tırnakların renk değiştirmesi yer alır. Eğer bu renk siyah çizgiler şeklinde oluyorsa; bu durum yeterince oksijen alınmadığına işaret eder.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu