Sağlık

Kanser Karşıtı Olan 10 Besin Hangileridir?

Kanser Karşıtı Olan 10 Besin Hangileridir? Çağımızın hastalıklarından biri olan kanser birçok çeşidiyle insan sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Bizde yazımızda kanser karşıtı 10 besini ele alacağız.

Kanser Karşıtı Olan 10 Besin Hangileridir? Kanser karşıtı 10 besin ile bu hastalıklara karşı korunmak mümkündür. Ölüm oranlarının yüksek olduğu kanser türleri beslenmeyle oldukça yakından ilişkilidir. Genetik faktörler kadar sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, alkol tütün kullanımı gibi etkenleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Bunlara dikkat edilerek kanserden korunmak mümkündür. O zaman bizde yazımızda kansere iyi gelen 10 yiyecek nelerdir bunları başlıklar halinde sıralayalım.

1-) Soğan ve Sarımsak

Kanser karşıtı besin denilince ilk akla gelenlerden biri soğan ve sarımsaktır. Her ikisinin de içerisinde yer alan koku verici özelliği olan sülfür maddesi kanser karşıtı içeriğiyle oldukça faydalıdır. Yemeklerde ve özellikle salatalarda soğan tüketimi ihtiyacı karşılanabilir. Sarımsak ise günde en az bir diş tüketilmelidir.

2-) Yeşil Çay

Yeşil çay içerisinde yer alan kataşin maddesi kanser karşıtı içerik barındırır. Siyah çaya oranla daha yararlı olan yeşil çay günlük 2 bardak tüketilmelidir.

3-) Balık

Yüksek omega-3 içeriğine sahip olan balıklar birçok hastalığın yanında kansere de oldukça iyi gelmektedir. Kanser hastaları hangi balıkları yemeli denilirse somon, sardalye, uskumru, mezgit bunların başında gelir. Bu balıkların tüketimi meme, prostat ve bağırsak kanserlerine karşı koruyucu etki sağlar.

4-) Soya Fasulyesi

Ülkemizde çok tercih edilmese de Asya toplumlarında oldukça tüketilen soya fasulyesi kansere karşı koruyucu etken maddeler içerir. Günlük bir miktar tüketimi meme kanseri gibi hastalıklara karşı korur.

5-) Kuruyemişler

Kuruyemişler içerdikleri magnezyum, E vitamini, biyotin, lif ve manganez açısından zengindir. Birçok hastalığa karşı koruyucu etkiler gösterir. Bunlardan biri olan kansere karşı bağışıklığı güçlendirmede kuruyemişler oldukça faydalıdır.

6-) Brokoli

Brokoli E, C, K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Çiğ şekilde tüketiminin yararı daha fazladır.

7-) Turp

Antioksidan kaynağı turp içerdiği lif bakımından özellikle kalın bağırsak kanserine karşı korur. Bir kase rendelemiş turp tüketimi yüzde 25 posa ihtiyacını karşılar.

😎 Üzüm

9-) Ispanak

10-) Zeytinyağ

Kanserin en büyük düşmanı olarak zeytinyağ akdeniz tipi beslenmede geniş yer kaplar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu